Fokhagyma olaj lágykapszula - Tiens Debrecen – Természetes étrendkiegészítők, kozmetikumok

Tartalomhoz ugrás

Fokhagyma olaj lágykapszula

WEBSHOP > ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐK
TIENS Fokhagyma olaj lágykapszula
A fokhagyma antibakteriális tulajdonságait már az ősidőkben is nagyra tartották. Évszázadokon át termesztették Közép-Ázsiában, Indiában és Kínában. Bár manapság a legtöbb országban főként fűszernövényként használják, a fokhagyma a gyógyszeripari termékek előállításánál is fontos összetevő.
A fokhagyma (Allium sativum L.) szervezetünkre gyakorolt hatása rendkívül széles körű. Hatékonyságáról részletes kutatások és leírások állnak rendelkezésre. A fokhagyma felhasználásáról szóló legkorábbi feljegyzések Kr. e. 3000-ből származnak. A fokhagymát tehát hosszú évszázadok óta fűszerként és tartósítószerként alkalmazták, de az emésztőrendszer gyulladásainak és fertőzéseinek kezelésére is használták. A modern tudományos kutatások egyrészt megerősítik a fokhagyma fertőtlenítő, baktérium- és parazitaellenes hatásait, másrészt rámutatnak számos további, korábban ismeretlen tulajdonságaira is, például a teljes keringési rendszer javítására.
ÖSSZETEVŐK
A TIENS Fokhagymaolaj lágykapszula táplálék-kiegészítő fokhagymakivonatot (fokhagymaolajat) tartalmaz. 3 kapszula 10 fokhagymacikk kivonatát tartalmazza. A készítmény szagtalan.
Gyógyszerészeti szempontból a fokhagyma legfontosabb tulajdonsága, hogy szerves kénkötéseket tartalmaz. Ezektől lesz olyan különleges a fokhagyma. Ezek alliint tartalmaznak, amely allicinné alakul, és ebből lesz az ajoén, az allil-oligo- és -poliszulfidok, valamint a vinil-szulfidok. A fokhagyma ráadásul tartalmaz még flavonoidokat, nukleotidokat, enzimeket, vitaminokat (A, C és egyebek), valamint mikro- és makroelemeket (többek között káliumot, vasat, foszfort, nátriumot és kalciumot). A fokhagyma különleges alkotóelemei fokhagyma illóolajat is tartalmaznak. Ezt az őrölt fokhagyma gőzének desztillációjával nyerik ki. Ezt az eljárást először a 19. század végén használták. A fokhagyma esszenciális olaj különböző poliszulfidokat tartalmaz – ezek adják a jellegzetes ízét és aromáját. A fokhagymaolaj tartalma a növény származásától és a betakarítás időszakától is függ. Az olajkivonat rendkívül gazdag diallil-diszulfidokban, allil-triszulfidokban és allil-metil-triszulfidokban.
A FOKHAGYMA JELLEMZŐI
  • Támogathatja szív- és érrendszer egészséges működését
  • Jótékonyan befolyásolja a keringés akadálymentességét mikro véredényekben
  • Fenntarthatja a vér normál koleszterin- és lipidszintjét
  • Pozitívan hathat a szervezet szénhidrát anyagcseréjére
  • Antioxidáns tulajdonságainak köszönhetően támogathatja a szervezet antioxidatív kapacitását
AJÁNLOTT MENNYISÉG
Napi 3x2 db kapszula szedése ajánlott, étkezés közben.
Kiszerelés
60 kapszula
Nettó tömeg/mennyiség
42.0 g
Független tanácsadói weboldal, nem a TIENS Hungary Kft. hivatalos  honlapja. A weboldal tulajdonosa: Bíró Anna vezető tanácsadó                                                                                                                                   
Független tanácsadói weboldal, nem a TIENS Hungary Kft. hivatalos  honlapja.
A weboldal tulajdonosa: Bíró Anna vezető tanácsadó
                                                                                                                     
Független tanácsadói weboldal,
nem a TIENS Hungary Kft. hivatalos  honlapja.
A weboldal tulajdonosa: Bíró Anna vezető tanácsadó

Vissza a tartalomhoz