Cholican (szőlőmag-kivonat) kapszula
WEBSHOP > ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐK
A
szőlőmag magas antioxidáns tartalmának köszönhetően támogatja a
szabadgyökök elleni küzdelmet, ezáltal segítve az öregedési folyamatok
elleni harcot. Szívbarát, támogatja a keringési rendszer normál
működését.
A szabadgyökök olyan
molekulák vagy molekulafragmentek, amelyek külső elektronpályájukon egy
egyedülálló, párosítatlan elektront tartalmaznak, emiatt igen fokozott a
reakciókészségük. A szabadgyökök olyan reaktív oxigén-, nitrogén-, kén-
vagy szénközpontú molekulák, illetve molekularészletek, amelyek
párosítatlan elektronnal rendelkeznek, ezért rendkívül agresszívak és
rövid életidejűek, hiszen nagyon gyorsan kémiai reakcióba lépnek más
vegyületekkel elektronszerzés céljából. A szabadgyökök megsemmisülnek a
szabadgyök-reakciókban, a folyamat végeredményben ahhoz vezet, hogy a
célmolekula struktúrájában és funkciójában változást okoznak. Olyan
ingatag és reaktív részecskék, amelyek egy másik elektron után kutatnak,
hogy új párt hozzanak létre. Károsító hatásukat azzal fejtik ki, hogy
testünk ép sejtjeiből igyekeznek elvenni a keresett elektront. Ezt a
„szabad kapacitást” a szervezetünk bármely ép sejtjében próbálják
megtalálni, illetve onnan felvenni. Sejtrongáló (DNS rongáló)
tevékenységük miatt sejtméregnek is nevezzük a szabadgyököket.
Egészségünk
szempontjából alapvető fontosságú a szabadgyökök és az antioxidánsok
megfelelő egyensúlya. Gyakran mégis mi magunk járulunk hozzá e kényes
egyensúly felbomlásához a dohányzás, a túlzott napozás, a stresszes
életmód vagy rossz táplálkozási szokásaink által. Az antioxidánsok
segítségünkre lehetnek a szabadgyökök elleni harcban.
NÉHÁNY FONTOS ÖSSZETEVŐ
A
sok ezer éve ismert „bortermő szőlő” (Vitis vinifera L.), mely
szőlőfajtát európai borszőlőnek is neveznek, az egyik legrégebben
termesztett növény. Tudományos kutatások számos jótékony összetevő
jelenlétét mutatták ki mind a szőlő húsában, mind pedig annak magjában,
mely tartalmaz lipideket (linolénsavak és olajsavak), fehérjéket,
polifenolokat (például katekinek, procianidinek és fenolos savak),
szénhidrátokat. A vörös szőlő és magja, de a belőle készült vörösbor is
egy rendkívül értékes összetevőt, resveratrol polifenolt tartalmaz. A
franciák koleszterinben gazdag étrendjük ellenére ritkábban szenvednek
szív- és érrendszeri megbetegedésekben, mint például az amerikaiak. Ezt a
jelenséget szokták „francia titok”-ként emlegetni. A vörösbor,
Franciaország egyik legkedveltebb itala, antioxidánsokat tartalmaz,
amelyek elősegíthetik az immunrendszer normál működését.
JELLEMZŐI
Természetes
módon segítheti az artériák egészségét. Anitoxidánsok által
támogathatja szervezetünket. Elősegítheti a szív- és érrendszer normál
működését, javíthatja a vérkeringést, segítheti a vérerek megfelelő
rugalmasságát. Jótékony hatású lehet a bőr regenerációs folyamataira és
rugalmasságára.
AJÁNLOTT MENNYISÉG
Felnőtteknek
naponta 2x3 kapszula, melyet bő folyadékkal ajánlatos bevenni. (A
legideálisabb időszak a kapszula bevételére a 11.00-13.00 és 19.00-21.00
között.)
Kiszerelés
60 kapszula